Ρένα Πουκαμισά

Sn. Yogakeerti

Η γιόγκα είναι μέρος της ζωής μου για περισσότερο από 25 χρόνια. Η πρακτική μου με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου, να γίνω πιο δυνατή, πιο ευέλικτη και να κοιτάξω το μέλλον χωρίς φόβο, βιώνοντας το αίσθημα της ικανοποίησης κάθε στιγμή. Η γιόγκα με εμπνεύει να ζω και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή με επίγνωση.

Τα τελευταία χρόνια ασκώ παράλληλα με την yoga το coaching.
Μία «μαιευτική» και υποστηρικτική μέθοδος αυτογνωσίας και βελτίωσης της καθημερινότητας του ατόμου, που σε οδηγεί από το παρόν στο μέλλον γρήγορα και ουσιαστικά.
Με βοηθάει να βρίσκω λύσεις που είναι κατάλληλες για εμένα στα διάφορα θέματα που προκύπτουν, εύστοχα και αποτελεσματικά.

Ρένα Πουκαμισά

Σπούδασα Yoga, Φιλοσοφία της Yoga και Personal and Executive Coaching.
Εκπαιδεύτηκα στα συστήματα Satyananda Yoga και Positivity Coaching.
Εμπνευστές και Δάσκαλοι μου είναι η Swami Sivamurti Saraswati, Ατσάρυα της Yoga και Άγγελος Δερλόπας, Recipient Global Coaching Leadership Award, Positivity Leader, ICF ACSTH Author & Provider.

Έχω πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.

Τακτικό μέλος του Satyanandashram Ελλάδος και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Coaching ICF

Ειδικεύομαι στον τομέα της Εφαρμοσμένης λειτουργικής ανατομίας και Ενεργητικής χαλάρωσης καθώς και στην «ανάπτυξη» των ανθρώπων. Αγαπώ να τους εμπνέω την χαρά. Διδάσκω τους μαθητές μου πως να φέρουν ισορροπία και αρμονία στην ζωή τους. Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ Αρμονία γύρω μου. Η έντονη παρατηρητικότητά και η καλλιτεχνική μου φύση, με οδήγησαν σε ατελείωτες ώρες εργασίας, δημιουργώντας ένα γαλήνιο, χαλαρωτικό και οικείο περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να χαλαρώσουν, να «παραδοθούν» στην στιγμή και να την απολαύσουν: το Atma Darshan Yoga Centre (2002), με εμπνευστές τους Δασκάλους μου.

Το 2017 το Atma Darshan Yoga Centre εξελίσσεται. Προστίθενται νέες υπηρεσίες αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης και μετονομάζεται σε HARMONIOUS LIVING.

Στα μαθήματά μου θέλω να υποστηρίξω τους άλλους να αναπτυχθούν, θρέφοντας το σώμα, τον νου και το πνεύμα τους. Με διακρίνει η βαθειά κατανόηση για τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Ασκώ την εργασία μου με μεγάλη φροντίδα, ακεραιότητα και ειλικρίνεια και εμβαθύνω, ώστε να είμαι σίγουρη ότι όλοι μου οι μαθητές θα βιώσουν την κατάσταση της γαλήνης, η οποία θα τους βοηθήσει να αποτινάξουν από επάνω τους τον τοξικό τρόπο ζωής και τις «τραχείς» σκέψεις, ώστε να επιστρέψουν σε μία θετική νοητική κατάσταση και φυσική ισορροπία. Να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου γύρω τους.

Το όραμά μου

Να μοιραστώ τα ευεργετήματα της παραδοσιακής yoga και του coaching και να δημιουργήσω τις ιδανικές συνθήκες, το περιβάλλον και την υποστήριξη που χρειάζεται ο άνθρωπος για να αισθανθεί δυνατός ώστε να απολαύσει την ζωή.

Η φιλοσοφία μου

Mόνο όταν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι πράξεις εναρμονισθούν, μόνο τότε ο άνθρωπος είναι ισορροπημένος και ζει την ζωή του με πληρότητα.

Harmonious Living

Yoga is not about touching your toes. It is about what you learn on the way down.

Judith Lacaster

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά την δεκαετία του ΄60. Σε μία εποχή όπου οι έννοιες της αλληλουποστήριξης, της επικοινωνίας και επαφής ανάμεσα στους ανθρώπους ήταν σταθερές αξίες.

Από νεαρά ηλικία την διέκρινε το ενδιαφέρον και το αίσθημα φροντίδας για τους ανθρώπους, καθώς και η ικανότητά της να «διευθετεί» διάφορες καταστάσεις.

Όντας πειθαρχημένο και οργανωτικό  άτομο, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης και της συνέπειας, αποκτά πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση του Εθνικού Καποδιστιριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περαιτέρω ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων  του Oxford college.

Στην δεκαετία του ΄90 συναντά την γιόγκα και αυτό αλλάζει την ζωή της.

Σπουδάζει την Γιόγκα και την Φιλοσοφία της Γιόγκα και εκπαιδεύεται στο σύστημα της Σατυανάντα, υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Ατσάρυα της Γιόγκα.΄Εκτοτε ανανεώνει συστηματικά της γνώσεις της, συμμετόχοντας σε διάφορα σεμινάρια επιμόρφωσης  σε Ελλάδα, Αγγλία και  Ινδία.

Ιδρύει το 2002 το ATMA DARSHAN YOGA GENTRE. Όπου στεγάζει την αγάπη της για την γιόγκα και το ενδιαφέρον - φροντίδα της για τους άλλους.

Το 2017 το Atma Darshan εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες αυτογνωσίας και μετονομάζεται σε HARMONIOUS LIVING, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών της.

Μέσα από την διδασκαλία της έχει επηρεάσει θετικά την ζωή εκατοντάδων ανθρώπων και τους έχει βοηθήσει να διαχειρισθούν τις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου.

Επόμενο

Οι σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες της έδωσαν την βάση και τις γνώσεις για να αναπτύξει κριτική σκέψη και την έμαθαν να αλληλεπιδρά σε ποικίλα και διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτό την βοηθάει να καταλαβαίνει το σημερινό κοινωνικό περιβάλλον και να υποστηρίζει ανθρώπους που αισθάνονται ότι τα αδιέξοδα πληθαίνουν καθημερινά γύρω τους και ως αποτέλεσμα βιώνουν έντονο stress.

Έχει πτυχίο στο Personal and Executive Coaching και είναι μέλος στο International Coaching Federation

Σκοπός της σαν coach είναι να βοηθά τους ανθρώπους να αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους έναντι των προβλημάτων τους και να δημιουργούν εφικτές λύσεις στα προβλήματά τους.

Κινείται πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και υποστήριξη του ανθρώπου και όλες της τις σπουδές και προσπάθειες τις κατηύθυνε με κίνητρο να κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπά.

Της αρέσει να προωθεί την προσωπική και επαγελματική μάθηση και να την εντάσσει σε νέα επιχειρήματα.

Την χαρακτηρίζει η ικανότητά της να βρίσκει σημείο ισορροπίας και δύναμης εκεί που για τους περισσότερους δεν υπάρχει.