Δυνατότητα ατομικών μαθημάτων και μαθημάτων online

Mind management & meditation

Modify the mental response

Σήμερα ο άνθρωπος πασχίζει να απελευθερωθεί από τη νοητική ένταση.

Η νοητική ένταση είναι η μάστιγα της εποχής μας.
Ο νους είναι ανήσυχος, διασκορπισμένος, ευμετάβλητος, σε σύγχυση, δύσκολα διαχειρίσιμος.
Δέχεται χιλιάδες πληροφορίες τις οποίες δεν μπορεί να διαχειρισθεί.

Όπως καθαρίζουμε το σώμα μας καθημερινά έτσι χρειαζόμαστε μια πρακτική που να καθαρίζει το νου μας.
Φαντασθείτε το νου σαν ένα καλάθι που γεμίζει συνεχώς ερεθίσματα και πληροφορίες χρήσιμες και μη. Αυτό το καλάθι χρειάζεται να αδειάζει, να απομακρύνεται ο,τιδήποτε άχρηστο και επιβλαβές και έτσι να δημιουργείται χώρος για νέες εμπειρίες, με θετική επίδραση στο σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Διαλογισμός μας παρέχει τα εργαλεία για να «τιθασεύσουμε» τον ανήσυχο νου, ώστε να γίνει δημιουργικός και να λειτουργεί προς όφελός μας.

Επιφέρει μια κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, με νοητικά και ψυχολογικά οφέλη που διαρκούν όλη την ημέρα.

  • Απομακρύνει το stress της καθημερινότητας.
  • Απελευθερώνει φοβίες και κόμπλεξ.
  • Δυναμώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
  • Αναπτύσσει την επίγνωση.
  • Δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης.

Επιδρά στο μετωπιαίο λοβό του που είναι υπεύθυνος για το ανώτερο σύστημα της σκέψης, όπως η επίλυση προβλημάτων, η μνήμη, η ομιλία, η κρίση, ο έλεγχος της παρόρμησης.

Πολλά από τα θετικά αποτελέσματα του Διαλογισμού επηρεάζουν το μεταιχμιακό σύστημα δηλαδή τη συναισθηματική περιοχή του εγκεφάλου.

Ακόμα επιδρά στους νευροδιαβιβαστές, serotonin ( χαρά ), cortisol ( stress ), gaba ( ηρεμία ), endorphins ( ικανοποίηση ) και melatonin ( ύπνος ).

Ο Διαλογισμός όχι μόνο μειώνει το stress αλλά δημιουργεί neuroplastics αλλαγές στον εγκέφαλο. Πρόσφατες μελέτες ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξαν ότι ο Διαλογισμός ανακατασκευάζει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου σε 8 εβδομάδες.

α. για όσους έχουν εμπειρία
Αναπτύσσονται θετικές διαχρονικές αξίες που μας παρακινούν σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.
Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αυτοδιαχείρισης και αυτοβελτίωσης. Εκπαιδεύουμε το νου στη σωστή διαχείριση των αντιδράσεών μας, ώστε να συμβαδίζουν με το χαρακτήρα, την προσωπικότητά και την αληθινή μας φύση.
Με αυτόν το τρόπο διατηρούμε την ισορροπία και τη γαλήνη μας.

b. για όσους δεν έχουν εμπειρία
Μέσα από μία ποικιλία πρακτικών καθιστά τα άτομα ικανά να αποτραβήξουν τις αισθήσεις τους από τα εξωτερικά αισθητηριακά ερεθίσματα ώστε να παρατηρήσουν καλύτερα τις δικές τους εσωτερικές προσλαμβάνουσες/διεργασίες, με τη λιγότερη εξωτερική παρέμβαση, και έτσι να διαχειρισθούν καλύτερα τα συναισθήματά και το νου τους, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις που κατευθύνουν σωστά τη ζωή τους και αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους.