Δυνατότητα ατομικών μαθημάτων και μαθημάτων online
Harmonious Living

LIVING YOUR BEST LIFE

LIVING YOUR BEST LIFE
  • Η ζωή σου αποτελείται από 10 πτυχές τις οποίες χρειάζεται να δουλεύεις ταυτόχρονα.

ΥΓΕΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΑ – ΚΑΡΙΕΡΑ – ΦΙΛΟΙ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ – ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Νοητικά μπλοκαρίσματα μπορεί να βρεθούν μπροστά σου στην πορεία για να επιτύχεις το στόχο σου. Μπορείς όμως να μάθεις πως να τα ξεπερνάς.

Οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε νοητικά μπλοκαρίσματα που καθορίζουν τι είναι δυνατό και τι όχι να επιτύχουμε. Ένα τέτοιο νοητικό μπλοκάρισμα είναι μια λανθασμένη υπόθεση που κάνουμε. Οι άνθρωποι κάνουμε διαρκώς υποθέσεις για τον κόσμο και για τον εαυτό μας. Είναι συνήθως λανθασμένες και δημιουργούν ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη μας. Αυτές είναι τις περισσότερες φορές αντικειμενικά αναληθείς. Αναθεωρώντας τα αντιληπτά όρια και αυτά που θεωρείς δεδομένα, όχι μόνο βελτιώνεις τον εαυτό σου αλλά μπορείς και να αλλάξεις τον κόσμο.

 

  • Αντί να αφήσεις τις αποτυχίες του παρελθόντος να σε «εκτροχιάσουν» μάθε από αυτές.
  • Μέχρι να μάθουμε από τις εμπειρίες μας δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε.

 

  • Βάλε προκλητικούς στόχος αλλά διατήρησέ τους ρεαλιστικούς.

Δεν θα πρέπει όμως να είναι τόσο εύκολοι ώστε να χάνουμε το κίνητρό μας για να προσπαθήσουμε να τους επιτύχουμε ακριβώς γιατί χρειάζεται πολύ λίγη προσπάθεια.

  • Το κλειδί για να εξασφαλίσεις υψηλό ενθουσιασμό και να παραμείνεις κινητοποιημένος, είναι να επιθυμείς ένα στόχο που είναι μεν μέσα στις δυνατότητές σου αλλά που απαιτεί ταυτόχρονα και μια λογική προσπάθεια για να επιτευχθεί.
  • Για να βάλεις ένα σωστό στόχο χρειάζεται να βρεις την discomfortzone σου.
  • Είναι σημαντικό οι στόχοι να μην βασίζονται σε ψευδαισθήσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ξεπεράσουμε την discomfortzone.

 

  • Δούλεψε μέχρι να «εθιστείς» στα μικρά και συχνά tasks και θα καταφέρεις πολύ περισσότερα. Όταν επιμερίζεις τεράστιους στόχους σε μικρά tasks τότε η επιβράβευση μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική.
  • Για να γίνει πιο εύκολο να παραμείνεις εθισμένος στον στόχο σου χρειάζεται να επιβραβεύεις κάθε φορά τον εαυτό σου.

Με τον καιρό, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να ανυπομονούμε για τις επιβραβεύσεις καθώς εσωτερικοποιούμε τα οφέλη.

 

  • Για να μείνεις προσηλωμένος στο στόχο σου και θετικός, χρειάζεται να δημιουργήσεις μια συναισθηματική σύνδεση με αυτόν. Με άλλα λόγια χρειάζεται να καταλάβεις γιατί αυτός ο στόχος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μπορείς να γράψεις μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους έχεις επιλέξει ένα συγκεκριμένο στόχο. Για να παραμείνεις ακόμα περισσότερο κινητοποιημένος, επέτρεψε στο λόγο που επέλεξες να σε προσδιορίσει σαν άνθρωπο.

 

  • Τέλος, για να ζήσεις την καλύτερη χρονιά σου χρειάζεσαι να έχεις δίπλα σου άτομα που μπορούν να σε υποστηρίξουν.