Δυνατότητα ατομικών μαθημάτων και μαθημάτων online
Harmonious Living

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

 

Οι πρώτες ειδήσεις που διαβάζουμε ή μαθαίνουμε είναι αρνητικές ενώ οι καλές ειδήσεις βρίσκονται στο πίσω μέρος μιας εφημερίδας ή στο τέλος ενός δελτίου ειδήσεων.

 

Γιατί όμως μας έλκουν οι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ειδήσεις;

 

Αυτό συμβαίνει γιατί για χιλιάδες χρόνια έπρεπε να έχουμε επίγνωση για τους κινδύνους για να παραμείνουμε ζωντανοί. Για αυτό ακριβώς το λόγο οι άνθρωποι έχουμε κάτι που λέγεται «αρνητική προκατάληψη». Δηλαδή η αρνητική πληροφορία έχει διπλό αντίκτυπο σε εμάς από ότι η θετική.

Δυστυχώς αυτό έχει αρνητική επίδραση στο σώμα.

Οι άσχημες ειδήσεις είναι παράγοντες stress και προκαλούν τον υποθάλαμο να απελευθερώσει αδρεναλίνη. Στη συνέχεια η αδρεναλίνη οδηγεί σε αύξηση της κορτιζόλης η οποία απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό κάνει πιο αδύναμο/ευάλωτο  το ανοσοποιητικό σύστημα και δυσκολεύει την παραγωγή των αυξητικών ορμονών.

 

Καταναλώνοντας όλες αυτές τις ειδήσεις, οι οποίες είναι κυρίως κακές, στρεσάρουμε το σώμα  και τον οργανισμό μας, μειώνουμε την ικανότητά του να παλέψει ενάντια σε μια ασθένεια και δυνητικά εκθέτουμε σε προβλήματα το πεπτικό μας σύστημα.

 

Σε μια έρευνα που έγινε από το American Psychological Association, οι μισοί από όλους τους ενήλικες υποφέρουν από stress το οποίο οφείλεται στην εξάρτηση από τις ειδήσεις.

 

Ας σκεφτούμε διπλά λοιπόν την επόμενη φορά που θα εκθέσουμε τον εαυτό μας στις ειδήσεις!