Δυνατότητα ατομικών μαθημάτων και μαθημάτων online
Harmonious Living

Πως να γίνετε ο "κηπουρός"του νου σας!

Πως να γίνετε ο "κηπουρός"του νου σας!

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΚΕΨΗ

Μία τεχνική για να καταπνίξετε τις αρνητικές σκέψεις κατά την δημιουργία τους.

Όταν αναγνωρίζετε ότι έχετε μία αρνητική σκέψη ή μία αρνητική τάση,αμέσως να την αντικαθιστάτε με μία θετική σκέψη.Σε αξιοσημείωτα σύντομη χρονική περίοδο,αν το κάνετε αυτό συστηματικά και καθημερινά,εκείνα τα μικρά "ζιζάνια" των αρνητικών σκέψεων(προς τον εαυτό μας,τους άλλους,την δουλειά,τον κόσμο)θα τείνουν να εκλείψουν.

Πρόκειται για μία πολύ ισχυρή τεχνική.

Χρειάζεται να εξασκήσετε στην τεχνική αυτή καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής σας γιατί καιροφυλακτεί πάντα η δυσάρεστη διάθεση ή η αρνητικότητα που περιμένει να ριζώσει στον κήπο σας.

Γι΄αυτό να είστε κηπουροί και πάντοτε να παραμένετε σε εγρήγορση.Ξεριζώνοντας τα ζιζάνια της αρνητικότητας,αρχίζετε να αλλάζετε τον τρόπο της σκέψης σας.Όταν αρχίζετε να αλλάζετε τον τρόπο που σκέπτεστε τότε αρχίζετε να διαχειρίζεστε την ζωή σας!

Ο Διαλογισμός επίσης βοηθά άμεσα στο ξερίζωμα αυτών των "ζιζανίων".

Ο τρόπος που σκέπτεστε σήμερα είναι σε ένα μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του πως σας δίδαξαν να σκέπτεστε οι γονείς σας,οι δάσκαλοι,η κοινωνία.Αν οι γονείς σας σας δίδαξαν π.χ να είστε κριτικοί, μέσα από την κριτική που ασκούσαν σε εσάς κατά την παιδική σας ηλικία, τότε έτσι σκέπτεστε σήμερα.Οι εμπειρίες που είχατε με τους γονείς σας σε νεαρή ηλικία έχουν εκπαιδεύσει τον νου σας να σκέπτεται με έναν ορισμένο τρόπο.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκέπτεται κανείς αλλά ο τρόπος των γονιών μας είναι ο πιο οικείος σε εμάς.

Υπάρχουν τρία στάδια εφαρμογής της τεχνικής.

  • Έχετε επίγνωση και αντιλαμβάνεστε ότι γινόσαστε αρνητικοί.
  • Αντιλαμβάνεστε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό.

Δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε τον αυριανό καιρό.Μπορείτε όμως σίγουρα να αλλάξετε τον τρόπο της σκέψης σας και την στάση σας απέναντι στα γεγονότα και στους άλλους.

  • Να κάνετε κάτι για αυτό.Την Αντίθετη Σκέψη.

Μία αρνητική σκέψη είναι ένα "ζιζάνιο"στον νου και αν του δοθεί η δυνατότητα να επιβιώσει θα βγάλει και άλλα πολλά ακόμα "ζιζάνια" και θα μολύνει τον κήπο του νου μας.Οι πολλές αρνητικές σκέψεις είναι σαν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα.Πολλαπλασιάζονται με τρομακτική ταχύτητα.

Η ζωή είναι μία έκφραση του νου.Αν μπορέσουμε να μεταβάλλουμε την ποιότητα του νου μας σε θετικότητα,δημιουργικότητα και αισιοδοξία,τότε ολόκληρη η εμπειρία της ζωής μας αλλάζει!!!

                 

                                                      από την διδασκαλία της Swami Sivamurti Saraswati